Az irányítópult

Irányítópult

Az irányítópult a beállítások helye. Itt tudod a beállításokat elvégezni, a könyveidet feltölteni, és minden más módosítást eszközölni.

Ha a fiókodba belépve látod a hibaüzenetet: “Hiba! Fiókodban még nincs engedélyezve az értékesítés, kérjük, fordulj az adminisztrátorhoz.” akkor az eladói fiókod még nincs aktiválva. Ez általában néhány óra alatt megtörténik, de lehet csúszásra is számítani. Ha ezzel kapcsolatban kérdünk merül fel, azt emailben (esetleg telefonon) feltesszük neked, miután igyekezz minél hamarabb ezekre választ adni.

Emennyiben a megadott elérhetőségeden nem tudjuk veled felvenni a kapcsolatot, akkor a regisztrációdat töröljük.

  1. A bal oldalon (mobilon felül) a menü látható, amiben navigálva juthatsz el a különböző részekhez.
  2. itt láthatod az eladások részleteit. A vásárlások értéke, a te bevételed, a könyveid látogatásait, és a vásárlók számát.
  3. Itt jelennek meg a vásárlások. Azok száma, az aktuális állapottól függően.
  4. A könyveid száma, az aktuális állapot alapján.
  5. Ez a grafikai megjelenítés mutatja meg neked, napi bontásban, a megrendelések és az eladások számát.

A könyveid

Könyvek

A könyveidet itt tudod menedzselni, a már feltöltött és megjelent könyveket tudod módosítani, (árak, leírás, stb.) Valamint az új könyveidet tudod feltölteni.

A könyveid feltöltése, beállítása

Még nincs könyved?

Amíg még nincs könyved feltöltve, ez az oldal fogad téged. Ha készen állsz egy fantasztikus könyv eladására, akkor kattints az Új könyv hozzáadása gombra, és máris hozzáláthatsz az első könyvedet feltölteni.

Új könyv hozzáadása

Új könyv hozázaadása

Ha már van kész e-könyved, amit szeretnél eladni, akkor itt az ideje, hogy közzétedd. Először a könyv címét kell beírni, majd közvetlenül alatta be kell jelölnöd, hogy a könyved Letülthető illeve Virtuális. A Letölthető könyvek, a vásárlás és fizetés után azonnak hozzáférhetővé válnak a vásárló számára, vagyis a későbbiekben fel kell töltened az e-könyv formátumokat. (epub, mobi, azw3) A virtuális jelölés azt jelenti, hogy nincs fizikailag postázható termék.

Add meg a könyved árát, akciós ár nélkül.

A kategória kiválasztásánál jelenleg csak a novella, regény esetleg az antológia választható. A novella maximum 50 A/5 oldal terjedelmű, a regény ez fölött van. Az antológia egy olyan kiadvány, ami több szerző műveit foglalja magában. A kategória kiválasztása után kattints a kész gombra.

A címkéknél választhatsz a már meglévők közül, de ha nem találsz releváns címkét, akkor adj meg mást, vesszővel elválasztva.

A kép feltöltése is a te feladatod. A jobb oldali négyzetbe kattintva, lehetőséged van egy kép feltöltésére, ami a könyv borítóját foglalja magába.
Egy második képet is feltölthetsz, ami szintén a könyv elemeit tartalmazza. A képek feltöltése kizárólag JPG vagy JPEG formátumban lehetséges.

A regény leírása

A regény rövid leírása

A regény rövid leírása tartalmazza a regény rövid leírását, mint más könyvek esetében is, mit fülszöveg, ami az olvasónak információt ad a történetről. Ez a rész ne legyen túl sok, maximum 10 sornyit érdemes itt megadni, ha ennél többet szeretnél írni, akkor az a Részlet a regényből résznél, az elején jelenjen meg.

Részlet a regényből, mint a címe is utal rá, ebben a részben részletet tehetsz közzé a könyvedből, ízelítőül az olvasóknak. Ha a regény rövid leírásában nem jut elég hely, a történet bemutatására, akkor azt ide illeszd be, az elejére, a részlet elé.

Raktárkészlet

Raktárkészlet

Ebben a részben kell megadnod a könyved ISBN számát, amit a cikkszámhoz kell beírni.
A készlet állapota, alapértelmezésben: Raktáron
Ebből a termékből egyetlen rendelésben csak egy mennyiséget vásároljon, legyen bejelölve!

A Vásárlási megjegyzés rovatban meg kell adnod néhány adatot a könyvvel kapcsolatban!
Kiadó: könyvkiadó
Szerző: a könyv írója
Formátum: epub, mobi, azw3
oldalszám: 123

Termékértékelés engedélyezése legyen bejelölve.

Ha minden adatot megadtál, és miután azokat leellenőrizted, kattints a Termék mentése gombra.

Ez után az oldal tetején megjelenik egy üzenet, miszerint “Sikeres! A termék mentése sikeresen megtörtént.”

Ez után, ha új könyvet szeretnél feltölteni, a bal oldali menüben válaszd ki a Könyvek opciót, ahol az előbb menetet megismételve fel tudsz tölteni egy újabb könyvet. Ebben a nézetben láthatod a már feltöltött könyveidet, azok állapotát, ami a feltöltés után még Függőben lévő, ami az elfogadás után már Online állapotú lesz, ami azt jelenti, hogy a shopban megjelenik.

Vásárlások

A Vásárlások menüpontban láthatod, az aktuális eladásokat. Itt minden megjelenik, ami a shopban az eladások során realizálódik, így percre pontosan nyomonkövetheted, az eladásaidat. és ezzel együtt a kereseted.

Kifizetés

Kifizetés

A te egyenleged: 102.00
Minimum kifizetés mértéke: 100.00

Amikor összegyűlik az eladásaid során a kifizetésre elegendő összeg, akkor azt a Kifizetés igénylése gombra kattintva kérheted. Ebben az esetben a kifizetésed összege 102€, amit a napi árfolyam alapján forintban (a saját valutád) kerül a számládra.

Legutóbbi kifizetés

Itt láthatod majd, a számodra kifizetett összegeket, dátum szerint sorbarendezve, ami által mindig naprakész lehetsz.

Üzlet megnyitása

Üzlet megnyitása

Az üzleted korrekt megjelenése érdekében a saját üzletedhez néhány adatot meg kell adnod.
Az első feladatod hogy feltölts egy képet, ami a az üzleted megmutatja. Ez a kép fog megjelenni, a Szerzők listájában.
Ugyan így tölts fel egy profilképet, ami jellemzően az írót szerződ ábrázolja, vagyis téged.

Add meg A könyvesboltod nevét, (Kati könyvesboltja) ami segít a látogatóknak hogy beazonosítsanak, és visszatérőként újra megtaláljanak.

Az üzleted címét csak akkor add meg, ha van saját könyvesboltod, ahol a vásárlók megvehetik a könyvedet. Ha ilyen nincs, akkor csak a Város, Ország és irányítószám szükséges.

A telefonszám elsősorban adminisztrációs célokat szolgál, ám ha szeretnéd, akkor az megjelenik a könyvesboltodban is. Ugyan így eldöntheted, hogy az általad megadott emailcímed is megjelenjen az üzletedben. Amikor minden a helyén van, kattints a Mentés gombra.

Kifizetési módok

Kifizetési módok

A jövedelmed kifizetésére jelenleg 2 mód lehetséges. Az egyik a Paypal, a másik meg a Banki átutalás.

A Paypal az egyszerűbb, mert itt csak egy email címet kell beírni, ami a paypal számládhoz van rendelve. Egyben ez a leggyorsabb is, mert az utalás a számládra, szinte azonnal megtörténik.

Figyelem! az Útválasztó szám csak az amerikai számlák esetében használatos, az európai banki viszonylatban nem használatos.

A Banki Átutalás nagyobb figyelmet igényel. Itt meg kell adnod a A bankszámla tulajdonos nevét, a Fiók Típust, (személyes vagy üzleti) és a bankszámla számát.
A továbbiakban meg kell adni a bank nevét, és a címét.

A bankszámlád utalási adatainál be kell írnod a bank által használt IBAN számot, és a Swift kódot. ami elengedhetetlen az átutalás teljesítéséhez.
A legvégén el kell fogadnod: “Kijelentem, hogy én vagyok a tulajdonos, és teljes jogosultsággal rendelkezem ehhez a bankszámlához.
Ha mindennel készen vagy, akkor nincs más hátra, mint a Fiók hozzáadása gombra kattintva véglegesíted a beállítást.

Ha a banki adatok megváltoznak, bármikor átírhatod ezeket, ám az adatok pontossága illetve annak ellenőrzése továbbra is a te feladatod.

Ha minden kért adat sikeresen a helyére került, akkor fogjuk az ellenőrzést megejteni. Ha minden rendben van, akkor a könyvesboltod aktiválásra kerül, ettől kezdve megjelenik a szerzők oldalon, továbbá a feltöltött könyveid a Könyvesboltban is láthatóak lesznek.

Ha a beállítások során elakadsz, vagy kérdésed merül fel, akkor tedd fel nekünk, az elérhetőség oldalon, és amint tudunk, válaszolunk neked.